Trustpilot

Rugemaskiner

Klekkebrett - and
incubato

Klekkebrett - and

Mål (LxBxH)
49.5 x 37.5 x 3.8 cm
kr 1 199,00
Garantert laveste pris
Lite igjen på lager
FRI FRAKT ca. 6.5.

Med en moderne rugemaskin fra Incubato kan både fagfolk og folk med småbruk enkelt klekke ulike typer fugleegg. For hobbyoppdrettere så vel som for profesjonelle oppdrettere og laboratorier hører en rugemaskin til basisutstyret. Enten det er klekking av kyllingegg, vaktelegg, gåseegg, eller andre fugleegg, sørger disse maskinene for at du får best mulig resultat. I denne kategorien finner du også både hel- og halvautomatiske modeller med innstillinger for temperatur, fuktighet og eggdreiing for å tilfredsstille dine individuelle behov.

 

Rugemaskin for fjærfe

Eggklekking er en oppgave underlagt de strenge naturlovene. Hver detalj, som eggtemperaturen, luftfuktigheten, og til og med hvor ofte eggene snus, må vi følge nøye med som fugleoppdretter. Først når alle disse betingelsene for den naturlige eggklekkingsprosessen er oppfylt, kan eggene klekkes vellykket. En moderne rugemaskin er utformet på en slik måte at den simulerer akkurat disse naturlige, ideelle forholdene, for å skape de beste forutsetningene for eggklekking. Fugleoppdretteren plasserer ganske enkelt eggene i maskinen og ved å stille inn riktig temperatur, luftfuktighet, og ved helautomatiske modeller eggdreiing, skaper eggklekkingsprosessen som foregår i friluft. Gjennom maskinens individuelle innstillingsmuligheter er det mulig å klekke gåseegg samt vaktel, ande- og hønseegg.

Fordeler med en rugemaskin:


• Automatisk klekking for flere forskjellige typer fugleegg.

• Individuelle innstillingsmuligheter for ideelle klekkeforhold.

• De mest avanserte modellene tilbyr innstillinger for automatisk eggvending.

 

En moderne automatisk rugemaskin er elektrisk drevet, men bruker bare en liten mengde strøm. Klekkeforholdene kan enkelt og bekvemt stilles inn og leses av fjærfeoppdretteren på det digitale kontrollpanelet.

Hvilken rugemaskin skal jeg velge?

Hvis en privat oppdretter ønsker å klekke kyllingegg, er en mindre modell tilstrekkelig. I en kompakt rugemaskin er det vanligvis plass fra syv til ti egg. Disse modellene er litt mindre avanserte og har ikke automatisk eggvendingsfunksjon. Fugleoppdretteren må derfor snu eggene for hånd. For profesjonelle oppdrettere eller i laboratoriet er større modeller mer egnet. I slike tilfeller styres klekkeprosessen enklest og smidigst ved hjelp av en helautomatisk rugemaskin. En slik maskin har, avhengig av modell, plass til å klekkes mellom 48 – 96 egg eller flere samtidig. At en maskin er helautomatisk betyr at den snur eggene selv i henhold til de tidligere innstilte tidsintervallene. Store eggklekkere har tatt på seg en viktig rolle innen laboratorieutstyr, da mange laboratorier må klekke ut sine egne egg.

 

Både for mindre eggklekkere og til større modeller for profesjonelt bruk følger en spesiell eggelampe med på kjøpet. Ved hjelp av denne lampen kan oppdretter jevnlig skinne gjennom eggene for å undersøke statusen til hvert enkelt egg. Den ideelle klekketemperaturen for kylling, gås, vaktelegg og andre fugleegg skapes av maskinen ved hjelp av et elektrisk varmeelement. Dette varmeelementet sørger for at eggene holdes på en konstant, jevn temperatur i maskinen og også med lavt energiforbruk. Enhver ambisiøs fugleoppdretter som trenger å kjøpe en eggklekkemaskin vil helt sikkert finne den perfekte modellen for dem i denne kategorien.