FAQ

FAQ

expondo's FAQ

 

Rådgivning og informasjon

Hvor kan jeg få svar på mine spørsmål?

Vårt salgsteam står klare til å besvare dine spørsmål og rådføre deg om våre produkter. Du kan enten kontakte oss via vårt kontaktskjema. Du kan også ringe oss på 21 93 53 21. Vær oppmerksom på vår telefontid: man-fre 10:00-16:00.

Hva gjør jeg hvis det oppstår problemer med å betale med kreditt- eller debetkort?

Ny PSD2-direktivet sier at du i fremtiden vil bli bedt om å bekrefte identiteten din i et eget trinn når du foretar elektroniske betalinger. Denne autentiseringen viser at det er du som bruker ditt kort og ingen andre utgir seg for å være deg. Ta kontant med din bank og få informasjon om hvilken identitetsbekreftelse de bruker. Dette kan f.eks. være en kode sendt på SMS, e-post, fingeravtrykk eller banken sin app. Ved å bekrefte din identitet vil dine kjøp være tryggere.

Bestilling

Kan man også bestille varer som privatkunde?

Privatkunder er også selvfølgelig velkommen til å bestille varer hos oss. Bestillingsskjemaet er tilpasset både bedrifts- og privatkunder. Vårt produktsortiment er i stadig vekst og det er flere av våre produkter som egner seg godt til privat bruk. Hvis du ønsker mer informasjon om en vare, ikke nøl med å ta kontakt med oss på telefon (21 93 53 21) eller via vårt kontaktskjema. Vi står klare til å hjelpe deg man-fre 10:00-16:00.

Kan jeg kansellere eller endre bestillingen min?

Hvis du ønsker å endre eller kansellere en bestilling, gi oss beskjed per telefon, e-mail eller via kontaktskjemaet på hjemmesiden. Vennligst også kontakt oss selv om varen er avsendt, så vil vi se hva vi kan gjøre.

Jeg har ikke mottatt noen e-post om bekreftelse på bestillingen. Har den likevel gått gjennom?

Som regel mottar du en ordrebekreftelse per e-post når du har bestilt en vare hos oss. I denne e-posten står alle detaljene angående bestillingen din. Hvis du ikke har mottatt denne e-posten, vennligst først kontroller om den har blitt markert som søppelpost og havnet i et annet arkiv eller papirkurven. Hvis du fremdeles ikke kan finne den, ta kontakt med oss og vi kan sjekke statusen på din ordre.

Betaling

Hvilke betalingsmetoder aksepteres hos expondo?

Vi tilbyr et bredt spekter av betalingsmetoder for å imøtekomme kundenes behov og ønsker. Vi jobber stadig med å forbedre tilbudet. En fullstendig oversikt over tilgjengelige betalingsmetoder finner du her

Jeg har valgt å betale via bankoverføring. Hvor finner jeg kontoopplysningene?

Så snart du har fullført bestillingen din, sender vi deg en e-post som inneholder all nødvendig informasjon. Her finner du kontonummer, IBAN og BIC som du behøver for å gjennomføre betaling ved bankoverføring.

Hvorfor får jeg ikke til å betale med kredittkort?

Vennligst først kontroller at opplysningene du har oppgitt stemmer overens med de som står på kortet ditt. Eksempelvis om du har valgt riktig korttype (Visa/MasterCard). Hvis du fremdeles har problemer med å gjennomføre betalingen, vennligst kontakt oss per telefon eller e-post.

Er den prisen jeg kan se i online-butikken den endelige prisen?

Prisen du kan se inneholder både moms og forsendelse. Avhengig av betalingsmetoden du velger kan det forekomme betalingsgebyr i tillegg. Ved valg av bankoverføring påfaller det ingen gebyrer fra expondos side, men det kan være banken din krever gebyr for overføringer til utlandet. Kontakt derfor din bank for å høre hvilke vilkår de har. her finner du en fullstendig oversikt over våre betalingsmetoder.

Forsendelse & levering

Til hvilke land leverer expondo?

Vi leverer til Storbritannia, Belgia, Danmark, Tyskland, Finland, Frankrike, Ungarn, Irland, Italia, Nederland, Østerrike, Portugal, Sverige, Spania, Tsjekkia, Ungarn, Sveits, Norge og Polen. Expondo.no selger bare til Norge. Hvis du er interessert i å kjøpe og motta forsendelse i et annet land, vennligst legg inn en bestilling i den riktige språkversjonen av nettbutikken. Utvalget er tilgjengelig nederst i nettbutikken.

Når kan jeg forvente levering av bestilling hvis jeg legger inn bestilling i dag?

Standard levering til Norge tar 6-10 arbeidsdager, mens en videresending kan ta opptil 6-10 arbeidsdager. Vær oppmerksom på at varene sendes umiddelbart etter at vi har mottatt betaling.

Hva koster frakt?

Det er fri frakt til Norge.

Finnes det en ekspressforsendelse?

Nei, denne forsendelsesformen tilbyr vi dessverre ikke.

Kan jeg få varene mine levert til en postboks eller pakkeautomat?

Nei, dessverre er det ikke mulig å levere til en pakkeautomat (pakkestasjon) eller postboks.

For noen dager siden mottok jeg forsendelsesbekreftelse fra dere, men forsendelsen har ikke kommet enda. Hva kan jeg gjøre for å sjekke gjeldende status for leveransen?

Du vil motta sporingsnummer på din e-post. Du kan bruke dette sporingsnummeret til å kontakte transportleverandøren for ytterligere informasjon om forsendelsen. Hvis dette ikke hjelper, kan du kontakte oss.

Kan jeg hente varene selv?

Nei, dessverre er ikke dette mulig. Vi er utelukkende en nettbutikk og har derfor ikke utstillingslokaler, fysiske butikker eller hentested.

Er forsendelsen forsinket på grunn av COVID-19?

Siden situasjonen har stabilisert seg i Europa har vi svært lite forsinkelser. Vi sender varer som normalt og forventer ingen eller kun få forsinkelser.

Reklamasjon og returrett

Hvordan fungerer det med 30 dagers returtjeneste?

Hos expondo tilbyr vi 30 dagers returtjeneste. Forutsetningene er at varen er ubrukt, uskadd og blir levert i originalforpakning. Vi betaler forsendelseskostnadene og gir deg full kjøpepris tilbake når varen har ankommet vårt lager og blitt kontrollert. Mer informasjon kan du lese her.

Jeg ønsker å benytte meg av vanlig angrefrist. Hvordan går jeg frem?

Som forbruker har du en angrefrist på 14 dager. Ønsker du å returnere en vare ber vi deg om å kontakte oss gjennom vårt kontaktskjema. De vil da organisere en gratis avhenting av varen og erstatter beløpet du har betalt så snart varen har ankommet vårt lager.
Videre informasjon om returrett finner du i våre brukervilkår generellevilkar og på denne siden om angrerett angrerett.

Hva gjør jeg i tilfelle jeg ønsker å reklamere?

Skulle du mot formodning være misfornøyd med varen, kan du henvende deg med detaljert informasjon i vårt kontaktskjema. Vi behandler din forespørsel og setter oss i kontakt med deg så snart vi har en løsning på ditt problem. Videre informasjon om mangler finner du i våre generelle vilkår. generellevilkar.

Utover vanlig reklamasjonsrett, tilbyr vi også 3 års garanti på nye varer av egenmerkene Goldbrunn, MSW Motor Technics, Physa, Royal Catering, StaMony, Stamos Soldering, Stamos Welding, Steinberg Systems, Ulsonix und Welbach. Detaljerte garantibestemmelser finner du her.

Kan jeg levere produkter til reperasjon i nærheten av der jeg bor?

For å kunne tilby best mulig service har vi valgt å samle all kompetanse og teknisk know-how på ett sted. Skulle det være nødvendig med en reparasjon ber vi deg kontakte oss gjennom vårt kontaktskjema.

Produkter

Hvor blir expondo sine produkter produsert?

Våre produkter gjennomgår en produksjonsfase i flere land. Design og produktutvikling foregår i Tyskland, mens produksjon gjennomføres hos utvalgte fabrikker i Kina. Produktene blir jevnlig testet og kontrollert for å sikre at vi leverer varer av høy kvalitet til en rettferdig pris.

Hvordan blir varene forpakket og forsendt?

Våre varer står på lager klare til å bli sendt. Alt etter størrelse og vekt varierer det hvordan varene blir forpakket og forsendt. Vår salgsavdeling kan svare på individuelle spørsmål angående konkrete produkter.

Kan jeg se på varene ett eller annet sted?

For å kunne tilby best mulig pris har vi valgt å ikke ha et fysisk butikklokale. Som forbruker har du muligheten til å returnere varen innen 14 dager. Så lenge du ikke aktivt har brukt produktet kan du dermed få hele kjøpesummen tilbakebetalt.

Selger dere også andre varer enn de man kan finne i online-butikken?

Du finner vårt fullstendige produktsortiment i online-butikken. Vi kommer for øvrig stadig med nye produkter og produktkategorier. Under nyheter finner du alle nye produkter. Denne siden blir hyppig oppdatert, så det kan lønne seg å regelmessig ta en titt. Skulle du ikke finne det du leter etter, kan du gjerne kontakte oss gjennom kontaktskjemaet på vår hjemmeside. Vi tar gjerne i mot ideer og ønsker for videre produktutvikling.

Brukerkonto

Må jeg registrere en brukerkonto hos expondo?

Nei, du kan også handle hos expondo uten å opprette brukerkonto. Man kan handle som gjest og unngå at informasjon blir lagret. Dette kan enkelt gjøres ved å velge "handle som gjest" under bestillingsprosessen. I tillegg har du også muligheten til å bestille via telefon eller e-post så lenge du oppgir artikkelnummer, mengde og leverings- og regningsopplysninger.

Hvilke fordeler er det å ha en brukerkonto hos expondo?

Det er flere fordeler ved å registrere en brukerkonto hos oss. Bestillingsprosessen går blant annet raskere ved at informasjon ikke må bli oppgitt på nytt.

- Du kan alltid endre informasjon som brukernavn, e-post-adresse, passord og leverings- og regningsopplysninger.

- Du har tilgang på informasjon om både fullførte og pågående bestillinger.

- Produkter som du har satt på huskeliste blir lagret og du kan se disse når du besøker siden på nytt.

Jeg har glemt passordet mitt. Hvordan får jeg et nytt et?

Hvis du har glemt ditt passord, kan du gå til innloggingssiden og klikke på "Glemt passord". Du mottar så en e-post hvor du får muligheten til å nullstille passordet ditt. Følg lenken i e-posten og definer et nytt passord. Vi gjør oppmerksom på at lenken du blir tilsendt kun er gyldig i 2 timer. Skulle du overskride denne tiden må du gjøre prosessen på nytt for å få tilsendt en ny lenke.

Kan jeg slette brukerkontoen min?

Du kan til enhver tid slette brukerkontoen din. Dette kan du gjøre ved å skrive en melding via vårt kontaktskjema.

Personvern

Hva skjer med opplysningene jeg oppgir i forbindelse med en bestilling?

Av hensyn til kjøpsavvikling, forsendelse og av skattemessige årsaker er det nødvendig for oss å lagre dine opplysninger. Etter fullføring av kjøpet eller sletting av brukerkonto vil noen opplysninger bli lagret av skattemessige og handelsrettslige grunner. Disse opplysningene har en lagringsfrist og vil bli slettet når fristen er utløpt.

Blir mine personlige opplysninger oppbevart sikkert hos expondo?

Hos expondo er beskyttelse av personlige opplysninger svært viktig. Vi overholder personvernloven og benytter oss av nyeste teknologi for å kunne beskytte dine opplysninger. Kjøpsprosessen i vår online-butikk er SSL-kryptert, en sikkerhetsfunksjon som gjør at uvedkommende ikke får tilgang til dine personlige data. For ytterligere opplysninger, se expondos erklæring om personvern

Blir mine opplysninger gitt til en tredjepart?

Når du benytter deg av vår online-butikk kan du være sikker på at dine opplysninger blir fortrolig håndtert. Dine opplysninger vil kun bli delt med relevante tredjeparter når det angår betaling og levering. Utover dette vil dine opplysninger aldri bli gitt videre og de vil ikke bli benyttet til reklame og markedsføring.

Kan jeg få slettet mine personlige opplysninger?

Hvis du ønsker at vi skal slette dine personlige opplysninger fra systemet, eller hvis du har øvrige spørsmål angående oppbevaring og bruk av personlige opplysninger, ber vi deg om å kontakte oss ved å benytte deg av vårt kontaktskjema.

Nyhetsbrev

Hvor kan jeg melde meg på å motta nyhetsbrev?

Nederst på hjemmesiden vår vil du se et felt hvor det står "Abonner på nyhetsbrev". Utover dette kan du også melde deg på å motta nyhetsbrev gjennom brukerkontoen din.

Kan jeg melde meg av nyhetsbrevsordningen?

Du kan til enhver tid melde deg av å motta nyhetsbrev. Dette kan du gjøre ved å gå inn på en lenke som står i selve nyhetsbrevet, eller du kan kontakte oss og be om å bli avmeldt ordningen. Etter suksessfull avmelding vil du motta en e-post om at du ikke lengre vil være en del av nyhetsbrevsordningen.